Orez cu pui

Pentru o cină delicioasa! Invata sa faci un orez cu pui rapid si gustos dupa aceasta reteta simpla.

Ingrediente

400 g carne de pui

 300 g orez

 200 g bacon

 2 ardei copti

 1 ceapa

 5 catei usturoi

 1 foaie dafin

 1 varf de cutit subtire sofran

 1 lamaie

 6 linguri ulei

 

Mod de preparare

Ardeii copti se taie cuburi cat mai mici.

 

 Carnea se portioneaza si se pune la rumenit intr-o tigaie incapatoare cu 6 linguri de ulei si baconul taiat marunt.

 

 Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se adauga ceapa si usturoiul feliute. Se soteaza doua minute si apoi se potriveste gustul de sare si piper.

 

Se adauga orezul, sofranul si foaia de dafin, se pune supa de pui si se lasa la fiert 25 de minute pana ce scade lichidul.

 

Se aduce la masa cu sferturi de lamaie, in functie de gust.

 

Pofta mare!