Miel la cuptor cu garnitura de portocale
Ingrediente
1 pulpa de miel
3 portocale
300 ml vin rosu
50 ml ulei de masline
500 ml supa de legume
1 lingura sare
2 linguri miere
1 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingurita boabe de piper negru
Mod de preparare
Curata pulpa de miel de pielita si de grasime, spal-o si cresteaz-o din loc in loc, apoi sareaza-o bine.
Amesteca uleiul cu rozmarinul si unge pulpa de miel.
Asaz-o intr-o tava si toarna peste ea vinul, pune foile de dafin, piperul si supa de legume. Imbraca tava intr-o folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru o ora si jumatate. Cam la jumatatea duratei intoarce pulpa pe partea cealalta.
Rade coaja de la doua portocale si scoate-le pulpa in felii. Stoarce sucul de la cea de-a treia portocala. Pune feliile de portocala cu coaja rasa, sucul de portocala, 100 de mililitri de vin si doua linguri de miere si lasa-le pe foc pentru 10 minute.
Friptura se serveste impreuna cu feliile de portocale si sosul lor.
Pofta buna!