Vinete cu usturoi și dressing de verdețuri
Ingrediente:
1 kg vinete, taiate rondele
100 ml ulei masline
5 lingurite otet din vin rosu
1 lingurita zahar
4 catei usturoi, feliati
1 legatura dementa si una de patrunjel, fin tocate
Modalitate de preparare:
Ungeti fiecare rondea cu ulei de masline.
Coceti pe un gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, pana cand devin aurii.
Asezati vinetele gatite pe un platou.
Se incalzeste otetul de vin rosu cu zahar intr-o tigaie mica pana cand s-a dizolvat, apoi se varsa peste feliile de vinete.
Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se prajeste usor, apoi se toarna usturoiul si uleiul intr-un castron mic.
Chiar inainte de servire, imprastie amestecul de usturoi cu ulei impreuna cu verdeata tocata peste vinete.
Pofta mare!