Supă de ardei cu fasole

Avem nevoie de:
o cana de fasole mici albe uscate; 3-4 ardei verzi; 1/2 radacina de telina; un borcan pasta de ardei; 2-3 catei de usturoi; 2 linguri ulei de masline; o lingura fulgi de ardei sau boia dulce; bulion de vita sau pasare.
Mod de preparare
Intai punem fasolea la fiert, schimbam apa dupa cateva clocote. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana e gata.
Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim usor usturoiul tocat fin. Cand se aureste, adaugam fulgii de ardei si mai lasam la foc mic inca 1-2 minute.
Ardeii taiati cuburi mici ii adaugam peste usturoi, amestecam destul de des pana se vor inmuia un pic.
Radacina de telina o taiem cuburi marunte si o adaugam peste ardei.
Peste legume punem pasta de ardei. De data asta am preparat supa dupa reteta originala, in care se cerea pasta de ardei copti... Dar am inteles ca se poate inlocui cu cativa ardei rosii copti mixati cu blenderul. Data viitoare incerc numaidecat!
Lasam legumele sa se inabuse usor, iar peste 5-7 minute luam tigaia de pe foc.
Intr-o cratita aducem la fierbere bulionul de carne (eu am avut bulionul in care am fiert o inima de vita). Cand da in clocot adaugam fasolea cu tot cu zeama in care a fiert si legumele din tigaie. Saram si piparam, si lasam sa fiarba vreo 10-15 minute la foc mic.
Supa e gata!
Serviti cu smantana sau oua fierte.
Pofta mare!