Rețetă de post: Sos cu urzici și cartofi

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Este o rețetă de post care merită încercată, se prepară ușor și este foarte savuroasă.

 

Ingrediente:

1-2 legaturi de urzici, 5 cartofii medii, 1 ceapa, 1 lingura pasta de rosii, sare si piper.

 

Mod de preparare:

 

Tocam ceapa marunt, iar cartofii ii taiem cubulete.

Intr-o tigaie incinsa cu ulei calim ceapa, pana capata o culoare aurie, apoi adaugam pasta de rosii si cartofii. Calim ingredientele timp de 5 minute la foc mediu,

 

 

apoi turnam 800 ml de apa si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

 

 

Intre timp, alegem urzicile de frunze uscate si alte impuritati, apoi le punem sa stea timp de 3-5 minute intr-un bol cu apa clocotita.

 

 

Scurgem de apa si le adaugam in ceaun.

Ingredientele din ceaun le asezonam cu sare, piper si lasam sa se preparare la foc mic vreo 15 minute.

 Intr-un bol mic combinam 2 linguri de faina cu apa clocotita si amestecam pana obtinem o masa omogena. Se adauga in ceaun, amestecam continuu pentru a nu se forma cocolase si mai lasam la foc 5 minute.

 

 

Sosul este gata.

 

 

Alex si Victoria va spun: Pofta buna!