Chec de porumb cu sunca si busuioc
Ingrediente
200g de faina de porumb
100g porumb dulce
1 felie sunca, tocata
2 linguri busuioc, tocat fin
1 praf de copt
3 oua
100 ml smantana
100 g unt, topit
sare si piper
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C .
Faina de porumb si praful de copt se combina intr-un bol, in mijloc se face o adanciutura.
Intr-un alt bol se bat ouale, smantana si untul topit, amestecul obtinut se toarna in adancitura formata din faina si se amesteca.
Se adauga busuiocul tocat fin, sunca si porumbul dulce. Toate ingredientele se amesteca.
Aluatul obtinut se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Checul se coace timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180 de grade C si se mai lasa in cuptor timp de 20 minute.
Checul se aranjeaza pe o farfurie de servit si se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cald sau rece cu salata.
Savurati cu placere!