Cartofi cu brânză, felii de prosciutto și ierburi aromate
Ingrediente
12 cartofi medii
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi mare, tocat marunt
2 linguri patrunjel tocat fin, frunze de plate
1 lingura de funze de cimbru proaspat si frunze de busuioc, tocate marunt
150g ricotta sau crema de branza
12 felii de prosciutto italian
2 cani (50g) crengute de nasturel
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 240 grade C. O tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Cartofii se pun intr-o cratita mare cu apa si sare, se fierb la foc mare, timp de 15 minute sau pana sunt fragezi.
Se scurg bine de apa si se aranjeaza pe tava de copt. Fiecare cartof se turteste un pic si se stropeste cu ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Cartofii se coc in cuptor, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc. Se lasa sa se racesca usor.
Intre timp, intr-un bol se amesteca usturoiul, patrunjelul, cimbrul, busuiocul si branza.
Peste fiecare cartof se pune cate o lingura de branza aromata, apoi o felie de prosciutto ingramadita.
Cartofii se decoreaza cu crengute de macris.
Savurati cu placere!