Pui grecesc marinat

Sa încercăm o marinată super delicioasă, ieftină și cu o aromă fresh. Perfectă pentru zilele în care nu ai timp prea mult pentru gătit.

 

Ingrediente

 2 caserole de ciocănele de pui
 200 ml iaurt
 2 lingurițe ulei de măsline
 4 căței usturoi
 1 jumătate de linguriță de oregano
 1 lămâie medie
 1 jumătate de linguriță de sare
 piper după gust
 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare

Începem cu marinată, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt  – nu mărunt – în marinadă.

 

Într-o pungă – de preferat cu “fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinadă. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucatile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.

 

Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori în tigaie care nu lipeste, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.

 

Poftă mare!