Pui grecesc marinat
Ingrediente
2 caserole de ciocănele de pui
200 ml iaurt
2 lingurițe ulei de măsline
4 căței usturoi
1 jumătate de linguriță de oregano
1 lămâie medie
1 jumătate de linguriță de sare
piper după gust
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Începem cu marinată, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt – nu mărunt – în marinadă.
Într-o pungă – de preferat cu “fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinadă. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucatile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.
Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori în tigaie care nu lipeste, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.
Poftă mare!