Farfalle cu sos de ciuperci
Ingrediente
400 g. farfalle
250 g. ciuperci
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1/2 ardei iute
1/4 vin alb
2/3 ceașcă de frișcă
1/2 ceașcă de cașcaval ras
15 g. unt
pătrunjel
sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Într-o cratiță cu apă clocotită, puneți sare și câteva picături de ulei de măsline, apoi se pun pastele și se fierb timp de 10 minute. Pastele trebuie să iasă al dente.
Vezi aici 5 secrete ale preparării pastelor perfecte.
Intre timp, topim untul într-o tigaie mai mare, adăugăm ciupercile, ceapa și usturoiul tocat.
Ingredientele se condimentează cu sare, piper și se pregătesc la foc mic timp de 10 minute. Apoi se adaugă vinul și se lasă să fiarbă încă 2 minute, până se evaporă alcoolul.
Pastele se scurg de apă și se adaugă în tigaie, apoi amestecăm cu grija frișca și cașcavalul ras.
Toata compoziția se scoate de pe foc și se presară cu pătrunjel tocat mărunt.






















