Cartofi umpluti la cuptor
Ingrediente
4 cartofi mari
o conserva de peste in sos tomat (400 g)
o ceapa mare
2 catei de usturoi
8 oua
1 lingura ulei
ardei dulce
ceapa verde
marar
sare
Mod de preparare
Cartofii se invelesc, fiecare, in folie alimentara si se pun in cuptorul incalzit pana la 200 grade; se lasa o ora. Pestele se paseaza. Ceapa, usturoiul se curata si se piseaza. Ceapa verde si mararul se taie marunt. Se prajeste ceapa, pana cand devine aurie se pune usturoiul si se lasa pe foc inca un minut.
Se scot cartofii. Se dezvelesc, se taie in jumatate si se scoate miezul, lasand o parte din el pe peretii cartofului.
Se pune in castronul cu peste miezul de cartofi, ceapa si usturoiul prajite, verdeata tocata. Se drege cu sare si piper, se amesteca.
Cu amestecul pregatit, se umplu jumatatile de cartofi, lasand pana la margine cca 1 centimetru. Se netezeste
suprafata amestecului si se sparge cu atentie cate un ou in fiecare jumatate de cartof. Cartofii se asaza pe o tava si se dau la cuptor pentru inca 10 minute.
Se servesc fierbinti.






















