Ciorbă de ciuperci
Ingrediente
700 ml supa de legume
300 ml lapte
1 cutie ciuperci champignon
3 linguri ulei de masline
1 lingura amidon
2 catei de usturoi
1 fir de praz
jumatate de tulpina telina Apio
1 lingura boia dulce
5 linguri smantana
patrunjel
sare si piper
otet
Mod de preparare
Taie ciupercile felii, la fel si telina si prazul si un catel de usturoi. Pune-le pe toate intr-o oala adanca in care ai pus uleiul si caleste-le 1-2 minute. Adauga boiaua, patrunjel tocat si 2-3 linguri de apa. Soteaza-le pana cand se inmoaie ciupercile.
Intr-un ibric, dizolva amidonul cu laptele, apoi adauga un pahar de supa si amesteca bine. Varsa amestecul in oala in care se calesc ciupercile si adauga si restul de supa. Lasa sa fiarba 15-20 de minute.
Separat, amesteca smantana cu un catel de usturoi zdrobit si dezleaga cu 2-3 polonice de ciorba. Adauga compozitia in ciorba si amesteca.
Cum se serveste ciorba de ciuperci champignon
Cand se serveste, peste ciorba de ciuperci champignon se adauga un strop de otet.
Pofta buna!