Supă cremă de ciuperci

O supă sățioasă și foarte gustoasă poți prepara în orice după-amiaza, chiar și atunci când te grăbești. Încearcă supa cremă de ciuperci cu crutoane.

 

Ingrediente

600 g ciuperci champignon

1 morcov

1 ceapa uscata

1 radacina de patrunjel

1 telina mica

300 ml lapte

2 linguri unt

1 lingura ulei

1 lingura faina

1/2 lingurita nucsoara macinata

sare si piper

 

Mod de preparare

 

 

Spala ciupercile si taie-le felii subtiri. Separat, pune intr-o ulcica sa se inabuseasca intr-o lingura de unt si o lingura de ulei zarzavaturile tocate marunt. Pune ciupercile peste si continua sa amesteci cateva minute. Adauga un litru de apa fiarta si lasa-le sa fiarba.

 

Cand sunt bine fierte, strecoara o parte din zeama si mixeaza cu un blender legumele si ciupercile pana devin o pasta.

 

Separat, pune intr-o tigaie adanca o lingura de unt si o lingura de faina pe care dezleaga-le cu lapte pentru obtine un sos bechamel. Adauga nucsoara, sare, piper si dezleaga sosul cu restul de zeama. Adauga sosul peste crema, amesteca bine pana se omogenizeaza si mai lasa sa dea in clocot cateva minute.

 

Cum se serveste supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci se serveste cu cateva frunzulite de patrunjel si crutoane.