Quesadilla cu brânză și ciuperci
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
2 roșii, tocate mărunt
300g ciuperci, tăiate felii
2 căței de usturoi, pisați
sare
piper
4-8 tortillas
250g brânza Emmental sau Cheddar, rasă
4 bucăți ceapă verde
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă usturoiul, și ciupercile. Asezonează cu sare și piper. Călețte-le timp de 3-4 minute, amestecând continuu, sau până când zeama lăsată de ciuperci se evaporă. Adaugă roșiile și mai călește-le timp de 2-3 minute. Scoate ciupercile cu roșii pe un platou și lasă-le să se răcească.
Șterge tigaia cu un șervetel de hârtie.
Pe o jumătate de tortilla adaugă o parte din amestecul de ciuperci și presară deasupra brânza și ceapa verde. Împăturește tortilla și repetă procedeul cu restul de tortilla.
Pune tigaia la încins cu o lingură de ulei de măsline. Prăjește fiecare tortilla timp de 1-2 minute, pe ambel părți. Scoate-le pe un platou și taie-le în jumătăți.
Cum se servește quesadilla cu brânză și ciuperci
Servește quesadilla cu brânza și ciuperci alături de un pahar de vin alb.






















