Supa delicioasa cu legume si ton

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O supa perfecta pentru zilele de iarna. Usor de preparat si tare placut de savurat!

 

Avem nevoie de:

1 kg cartofi; o capatana mica de broccoli; un morcov; jumatate dintr-o radacina de telina; un borcan porumb conservat; o cutie de ton in ulei sau in suc propriu; o cutie lapte de cocos; 2 linguri amidon de porumb; sare; piper negru; nucsoara.

 

Mod de preparare

Pregatesc aceasta supa pe baza de bulion de legume, pentru o aroma si gust mai intens. Dar o puteti face si pe apa, bulion de pui sau peste.

 

Pentru bulionul de legume fierb la foc mic o radacina de patrunjel, o jumatate de radacina de telina, o ceapa, un morcov, o bucata de praz, tulpina de brocoli sau orice alte legume pe care le gasiti in frigider.

 

 

Cand incep sa fiarba, adaugam sare, o frunza de dafin sau orice alte condimente va plac.

Lasam bulionul sa fiarba o ora la foc mic, apoi il strecuram. Baza pentru supa noastra e gata, este buna si foarte aromata pentru orice supa.

Punem bulionul strecurat pe foc si adaugam cartofii taiati cuburi, apoi morcovul si telina taiate cubulete mai mici.

 

 

Fierbem legumele la foc mediu pana sunt gata. Adaugam broccoli, despartit in buchetele, si porumbul stors de zeama.

 

 

Dupa 2-3 minute adaugam si tonul.

 

 

De aici trebuie sa ne miscam repede, ca sa nu se rasfiarba buchetelele de broccoli.

Adaugam laptele de cocos, pe care-l putem inlocui si cu 500 ml lapte de vaca.

 

 

Dizolvam amidonul in cateva linguri de apa rece, apoi il incorporam in supa.

 

 

Condimentam cu sare, piper negru proaspat macinat si nucsoara rasa. Asteptam sa dea in clocot si inchidem focul.

Supa e gata!

 

 

Serviti cu placere la pranz sau cina.

Este o supa consistenta pe care noi o servim, de obicei, ca fel principal. 

Pofta mare!