Cartofi aromați la cuptor
Ingrediente
4 cartofi, spalati si uscati
1 capatana de usturoi, varful capului usturoi taiat
4 crengute de rozmarin proaspat
3 cesti de sare kosher sau sare de mare
ulei de masline pentru periaj
1/2 pachet de unt (temperatura camerei)
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade C cu suportul plasat in mijloc. Intr-un vas mare se toarna 2 cesti de sare si se distribuie uniform. Cartofii se aranjeaza pe patul de sare, iar crengutele de rosmarin in jurul lor.
Intre cartofi se pune o capatana de usturoi. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1ora si 15 minute.
Se inlatura folia, usturoiul se scoate din vas si se pune deoparte, se lasa sa se raceasca. Temperatura cuptorului se mareste la 250 de garde C.
Cartofii se perie cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cand usturoiul s-a racit, se storc cuisoare caramelizate intr-un castron mic si si se zdrobesc cu o furculita. Se amesteca cu unt pana se combina.
Cand cartofii sunt gata, se taie pe jumatate si se umplu cu amestecul de unt si usturoi, se asezoneaza cu un graunte de sare. Deasupra se adauga branza Cheddar, sunca, smantana si arpagic.
Savurati cu placere!