Supă (ciorbă) de legume
Ingrediente
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de usturoi
2 cani de praz tocat
2 cani de morcovi taiati feliute
2 cani de cartofi taiati cubulete
2 cani cu pastai de fasole verde, taiate in bucatele de 1-2 centimetri
2 litri de zeama obtinuta din fierberea legumelor sau a carnii
4 cani cu rosii, curatate de piele si seminte si apoi tocate
2 cani de boabe de porumb
jumatate de lingura de piper proaspat macinat
un sfert de cana de frunze de patrunjel proaspat taiat marunt
1-2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
sare
Mod de preparare
Incalzeste la foc mic uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros. Cand s-a infierbantat, adauga prazul, usturoiul si un varf de sare, si lasa-le sa se prajeasca pana cand se inmoaie, pentru aproximativ 7-8 minute .
Adauga morcovii, cartofii, fasolea verde si lasa-le sa fiarba timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga zeama de carne sau legume, da focul mai mare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga rosiile, porumbul si piperul. Da focul mai mic, acopera cratita si las-o sa fiarba pana legumele s-au inmuiat, pentru 25-30 de minute. Ia cratita de pe foc si adauga patrunjelul si sucul de lamaie.
Pune sare dupa gust.
Se serveste imediat, calda.
Pofta mare!






















