Salată de cartofi copți
Ingrediente
800g cartofi
150g branza rasa ( cheddar/mozzarella)
ulei
sare si piper negru
Pentru topping
Ex: ceapa verde, rosii cubulete, guacamole, smantana, coriandru proaspat, ardei jalapeno, masline negre, avocado etc.
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 190 ° C.
Cartofii se taie felii de 3-4 mm grosime, se asezoneaza cu sare si piper, si se stropesc cu ulei. Se aranjeaza intr-un singur strat pe o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana devin crocanti. Cand cartofii sunt gata, se presara cu branza si se mai dau la cuptor pentru inca 5 minute sau pana se topeste branza.
Cartofii se aranjeaza pe un platou de servit. Se adauga toppingurile din reteta sau poti crea unele noi dupa dorintele tale.
Se serveste imediat.
Pofta mare!