Budinca de branza

Fie ca o servesti la micul-dejun, fie la cina, budinca de branza va fi la fel de gustoasa, mai ales daca o servesti cu o salata de sezon.

 

Ingrediente

120 g telemea

175 g smantana

300 g rosii cherry

1 ceapa

6 oua

1 lingurita cu sare

1 lingurita cu piper

patrunjel verde

ulei de masline

pesmet

 

Mod de preparare

Incinge doua linguri cu ulei de masline intr-o tigaie si adauga rosiile si ceapa tocata foarte marunt. Perpeleste-le pe foc mic zece minute, cu grija sa nu se arda.

 

Bate spuma ouale, adauga smantana, sare si piper dupa gust. Pune rosiile si ceapa, branza data pe razatoare. 

 

Toarna totul intr-o forma de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu pesmet. Presara patrunjel verde tocat marunt si da la cuptorul incins 35-45 de minute.

 

Serveste de indata!

 

Truc. Un praf de nucsoara va aromatiza budinca si ii va da un gust deosebit. Nu pune multa, pentru ca rezultatul va fi unul nedorit!