Friptură de vinete cu rosii cherry, mozzarella și busuioc

O rețetă perfectă pentru o cină delicioasă de toamnă.

Ingrediente

2 vinete mari

2 linguri ulei de măsline

sare cușer

piper negru proaspăt măcinat

1 c. roșii cherry,

1 c. mini bile de mozzarella, sferturi

1/4 c. busuioc, rupt în bucăți

glazură balsamică, pentru stropire

fulgi de ardei roșu zdrobiți (opțional)

 

Mod de preparare

Grătarul/tigaia grill se preîncălzesc la foc mediu-mare.

Vinetele se taie fâșii lungi, se ung cu ulei și se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.

Feliile se gătesc pe grătar până se înmoaie, aproximativ 2 până la 3 minute pe fiecare parte.

Când feliile sunt gata, se aranjează pe un platou de servire, iar deasupra se pun roșiile, bilutele de mozzarella și frunzele de busuioc.

Se stropesc cu glazură balsamică și se presară un vârf de fulgi de ardei roșu, dacă doriți.

Poftă mare!