Prajitură cu brânză și vișine
Pregătește o prăjitură dulce acrișoară pentru un desert savuros, potrivită pentru orice ocazie.
Ingrediente
Pentru aluat
2 ouă
100 g unt
100 g zahăr
2 lingurițe praf de copt
300-350 g de făină
Pentru umplutură
500 g de brânză (5-20%)
350 g vișine
250 g smântână
100-120 g de zahăr
Mod de preparare
Cum se prepară aluatul:
Se bate untul cu zahărul, se adaugă ouale și se amestecă. Apoi, treptat se presară praful de copt și făina, și se frământă aluatul.
Într-o formă de copt, unsă cu unt, se întinde uniform aluatul.
Cum se prepară umplutura:
Într-un bol se combină brânza de vaci cu smântână, se adaugă zahărul și vișinele. Toate ingredientele se amestecă. Umplutura obținută se toarnă peste aluat și se netezește.
Prăjitura se coace timp de 30-35 de minute, la temperatura de 180 grade C.
Poftă bună!
Sursa foto:

























