Budincă cu cartofi, carne tocată și ciuperci
Ingrediente
600 g cartofi
400 g de carne tocată
300 de grame de ciuperci
100 g ceapă
150 g de cașcaval
sare și piper
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei. Când ceapa devine transparentă și moale se adaugă carnea tocată. Se prepară la foc mediu, timp de 15 minute.
Între timp, se toacă ciupercile, se adaugă peste carnea tocată și se asezonează cu sare, piper.
Ingredientele se călesc înca 5 minute.
Cartofii se spală, se fierb într-o cratiță cu apa și sare, cât să intre furculița în ei. Se scurg de apă, se curăță de coajă și se lasă să se răcească, apoi se taie felii.
Cașcavalul se dă pe răzătoare medie.
Într-o oală sau un vas termorezistent se aranjează un strat din amestecul de carne tocată și ciuperci ( se folosește doar jumătate din cantitate ), deasupra se pun cartofii, apoi încă un strat de carne și ciuperci, iar la final se presară cu cașcaval răzuit.
Budinca se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 20-25 de minute, până se rumenește frumos.
Savurați cu plăcere!



























