Budincă cu cartofi, carne tocată și ciuperci

Vă propunem o rețeă deosebită cu legume, carne tocată și cașcaval - gustoasă și sățioasă, foarte potrivită pentru o cină.

 

Ingrediente

600 g cartofi

400 g de carne tocată

300 de grame de ciuperci

100 g ceapă

150 g de cașcaval

sare și piper

ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei. Când ceapa devine transparentă și moale se adaugă carnea tocată. Se prepară la foc mediu, timp de 15 minute.

 

 

 

Între timp, se toacă ciupercile, se adaugă peste carnea tocată și se asezonează cu sare, piper.

Ingredientele se călesc înca 5 minute.
 

 

Cartofii se spală, se fierb într-o cratiță cu apa și sare, cât să intre furculița în ei. Se scurg de apă, se curăță de coajă și se lasă să se răcească, apoi se taie felii.

 Cașcavalul se dă pe răzătoare medie.

 

 

Într-o oală sau un vas termorezistent se aranjează un strat din amestecul de carne tocată și ciuperci ( se folosește doar jumătate din cantitate ), deasupra se pun cartofii, apoi încă un strat de carne și ciuperci, iar la final se presară cu cașcaval răzuit.

 

 

Budinca se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 20-25 de minute, până se rumenește frumos.
 

 

Savurați cu plăcere!