Pizza de vinete
Ingrediente
1 vanata medie
sos de rosii
mozzarella
parmezan razuit
carnat/salam picant (taiat felii subtiti)
patrunjel, busuioc
putin ulei
sare
Mod de preparare
Vanata se taie felii lungi de 1 cm grosime, apoi se ung cu ulei pe ambele parti.
Se incinge tigaia grill. Se asaza feliile de vinete in tigaie si se grilleaza pe ambele parti cam 3-4 minute/parte, doar pana prind urme frumoase de gratar (nu trebuie sa fie facute de tot).
Fiecare felie de vanata se presara cu sare si se unge cu un strat subtire de sos de rosii. Deasupra se aranjeaza (pe centrul feliei, ca sa nu curga cand se topeste) cateva feliute nu foarte groase de mozzarella si e presara cu parmezan razuit. Daca doriti, presarati putin oregano si piper negru peste parmezan.
Se mai pun deasupra felii de carnat picant si se presara inca putin parmezan. Se presara cu un amestec de patrunjel si busuioc tocat marunt.
Feliile de vanata se aranjeaza in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
Vinetele se coc la temperatura de 200C timp de 10 minute. Se porneste grillul (focul sa vina de sus) si se mai coc cateva minute, pana branza se rumeneste usor.
Se servesc calde.