Tartă delicioasă cu cremă și struguri
Ingrediente pentru blat:
2 oua
60 g zahar
60 g faina
¼ lingurita praf de copt
30 g unt topit
100 milliitri lapte
Ingrediente pentru crema:
20 g faina
30 g unt
o lingura zahar
1 galbenus de ou
o lingura frisca
doua lingurite lichior de fructe
250 g struguri albi si negri
½ plic gelatina
Mod de preparare:
Bate cele doua oua cu zaharul, pana se intaresc. Adauga treptat praful de copt, untul topit, amestecand continuu cu mixerul. Tarta se tine la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20 de minute. Dupa coacere, las-o la racit 5 minute, apoi rastoarn-o.
Pentru crema, amesteca laptele cu 20 g faina si 30 g unt, pe care le pui la fiert pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga 1 lingura de zahar si galbenusul, amestecand continuu. Pune crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, adauga o lingura de frisca si doua lingurite de lichior, amestecand cu mixerul.
Crema obtinuta se intinde peste tarta, peste care se asaza boabele de struguri.
Apoi, se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si cand incepe sa se intareasca se pune cu lingura peste struguri.
Pofta mare!