Tartă cu bacon, cartofi și brânză Cheddar

Tartă cu cartofi, bacon și brânză cheddar este un preparat ideal pentru zilele în care nu vrei sa petreci mult timp în bucătărie. Se prepară rapid, este foarte delicioasă și poate fi servită cu o salată verde

 

Ingrediente

Aluat classic pentru pizza

2-3 cartofi, curatati si feliati

2 linguri de unt

6 felii de bacon, prajite crocant si taiate bucati mai mici

1 cana de branza Cheddar, rasa

1/4 cana de ceapa verde, tocata

arpagic proaspat, tocat fin (optional)

1/2 cana de smantana ( optional)

 

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 220 grade C.

 

Intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu unt, se aranjeaza aluatul, si cu ajutorul unei furculite se fac mai multe gauri. Aluatul se coace in cuptor timp de 8-10 minute, pana se formeaza o crusta.

 

Intre timp, intr-o cratita cu apa clocotita se fierb cartofii curatati si taiati felii, timp de 8-10 minute sau pana sunt aproape gata. Se scurg bine de apa si se aranjeaza uniform pe foaia de aluat, partial coapta. Deasupra se presara bucatele crocante de bacon, branza cheddar rasa si ceapa verde.

 

Tarta se coace in cuptor timp de 8 minute sau pana cand branza se topeste.

 

La final, se presara cu arpagic si se serveste cu smantana.

 

Savurati cu placere!