Cea mai simplă prăjitură cu mere
Ingrediente pentru 6 portii
1 kg mere
1 cana chefir
1 cana gris
1 cana faina
¾ cana zahar
½ sare
½ pachetel de zahar vanilat
1/2 cana ulei vegetal
1 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingura suc de lamaie
Mod de preparare
Merele se spala si se taie bucati mai mici.
Intr-un bol se combina chefirul, uleiul, faina si grisul. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu ( stins cu suc de lamaie ). Toate ingredientele se amesteca.
In aluat se adauga merele si se amesteca.
Intr-o forma de copt, unsa cu unt, se toarna aluatul obtinut. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade C, timp de 50-60 de minute. Nu uitati de testul scobitoarei ( daca scobitoarea iese curata, fara aluat, prajitura este gata ).
Pofta buna!