Rețete de post: brioșe cu banane

Servește brioșele cu banane la cafea sau alături de o cană de ceai.

Ingrediente 

380g făină

200g zahăr alb

110g zahăr brun

2 lingurițe scorțișoară

1 plic praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță nucșoară

1/2 linguriță sare

2 căni piure de banane

200 ml ulei de rapiță

200 ml lapte de cocos

Cum se prepară 

Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Unge formele de brioșe cu ulei sau adaugă hârtii speciale în acesteă.

Într-un bol încăpător adaugă făina, zahărul alb, zahărul brun, scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucșoară și sarea, și amestecă bine.

Într-un alt bol adaugă piureul de banane și încorporează treptat laptele de cocos, și uleiul de rapiță. Adaugă amestecul obținut peste cel de făină și amestecă totul cu ajutorul unei spatule, până când se combină.

Adaugă aluatul obținut în forme, umplând doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc să crească.

Coace brioșele în cuptorul încins timp de 30-35 de minute, sau până când sunt gata!