Mini-pizza rapidă
Ingrediente
Pentru aluat:
100g făină
100g unt rece
100g brânză de vaci/ricotta
1/4 linguriță de sare
Pentru topping:
100g sos de roșii
100-125g mozzarella/cașcaval
1 linguriță de oregano uscat
Cum se prepară mini-pizza rapidă
Pune făina într-un vas, iar în centrul ei adaugă untul rece de la frigider, tăiat în bucățele foarte mici, brânzica de vaci bine scursă și sarea. Frământă până obții un aluat moale și omogen.
Învelește-l în folie de plastic și pune-l în frigider timp de 2 ore. După repaus, întinde aluatul pe masa pudrată cu făină, într-o foaie groasă cât un degețel. Decupează cu un pahar mini-pizzele și pune-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Apoi unge-le cu cate o lingură de sos de roșii, presară puțin oregano uscat și adaugă pe deasupra câteva cubulețe de mozzarella.
Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180oC, pentru 20 de minute sau până când se rumenesc uniform. Gustă-le calde, sunt delicioase!
Sfat: Aluatul va fi destul de lipicios când îl frămânți, dar te sfătuiesc să nu mai adaugi făină, se va întări dupa ce îl scoți din frigider.