Briose aromate cu fulgi de cocos si migdale!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Este o reteta cu care reusesc sa-mi uimesc de fiecare data musafirii... Dar ceea ce-mi place cel mai mult e ca nu poti da gres! Deci, daca e prima data cand faci briose, aceasta e reteta perfecta!

 

Ingrediente

Bolul 1: 2 cani faina alba; 2/3 cana zahar brun; un plic de praf de copt; 2/3 cana fulgi de cocos; o mana de migdale neprajite.

 

Bolul 2: 2 oua; 2 linguri smantana; 100 gr unt topit; 2/3 cana zahar alb; 2/3 cana lapte;

 

Mod de preparare

Toate ingredientele le impartim in cele doua boluri. In primul cele solide, in celalalt cele lichide. Continutul fiecarui bol il amestecam usor cu lingura, nu e nevoie sa folositi mixerul. Apoi turnam lichidele peste componentele solide si uniformizam.

 

 

Intr-o tava pentru briose asezam formele de hartie si

 

 

 turnam aluatul cu o lingura ca sa umplem 2/3 din forme.

 

 

Decoram cu migdale.

 

 

Le coacem in cuptorul incins la 200 grade, timp de 16-18 minute, pana se rumenesc frumos.

 

 

Aceste briose sunt un desert delicios, dar si un mic dejun pe cinste! Iar Leo se bucura mult sa le gasesca in ghiozdan in pauzele dintre lectii :)