Prăjitură cu brânză dulce fără aluat
Îți place umplutura de brânză, dar nu ai vrea atât de mult aluat. Încearcă atunci rețeta de prăjitură cu brânză dulce fără aluat!
Ingrediente
500 g branza de vaci
4 oua
150 g zahar pudra
125 g smantana
100 g unt
1/2 pliculet cu praf de copt
1 lamaie
vanilie
faina
Mod de preparare
Bate albsurile spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile unul cate unul.
Toarna untul topit si racorit. Amesteca bine, apoi pune branza sfaramata, smantana, esenta de vanilie dupa gust, coaja rasa de lamaie si praful de copt.
Adauga faina (2-4 linguri), pana obtii o compozitie ca o smantana groasa.
Unge o tava cu putin unt, tapeteaz-o cu faina si toarnain ea compozitia.
Lasa prajitura cu branza dulce la cuptor aproximativ 35-40 de minute si taie dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Sursa: