Tocanita de ardei
Ingrediente
500 g ardei grasi curatati de seminte si cotoare
1 ceapa mare
4 catei de usturoi
400 g rosii prunisoare
600 g rosii zemoase
sare si piper
oregano
ulei
Mod de preparare
1. Taie fasii ardeii colorati. Incinge 2-3 linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si aureste ceapa taiata julien si usturoiul feliat. Adauga fasiile de ardei si gateste, acoperit, pentru 20-30 de minute.
2. Intre timp, opareste rosiile si curata-le de coji si cotoare, apoi taie-le dupa preferinta. Adauga-le peste ardei, sareaza si pipereaza dupa gust.
3. Mai tine pe foc 15-20 de minute, fara capac, si da deoparte. Serveste mancarea de ardei dupa ce s-a racorit, dar nu inainte de a presara oregano.
4. Este delicioasa cu paine prajita sau paine uscata de secara sau hrisca.
Pofta mare!