Chec cu ciocolată și banane
Ingrediente
100 ml ulei de floarea soarelui
175 grame zahăr
175 grame făină
2 grame bicarbonat
40 grame cacao
100 grame ciocolată tocată
175 grame banane
3 ouă
50 ml lapte
Cum se prepară
Într-un bol amestecă zahărul, făina, bicarbonatul, cacaoa și ciocolata mărunțită. În alt bol zdrobește bananele, adaugă un ou și 2 gălbenușuri. Adaugă apoi uleiul și laptele.
Adaugă compoziția lichidă peste compoziția cu făină. Amestecă bine. Bate albușurile până obții o spumă. Încorporează un sfert din albușuri în amestec. Adaugă apoi și restul de albuș și amesteca ușor, până se încorporează frumos.
Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins și lasă timp de 45 - 50 de minute.
Poftă bună!






















