Top 4 alimente contrafacute. Care sunt falsurile pe care le pui in farfurie

Publicatia online Listverse a realizat un top al produselor ale caror replici sunt comercializate la nivel mondial. Printre cele mai des contrafacute produse se numara si mai multe alimente. Iata ce imitatii periculoase risti sa pui in farfurie:

 

1. Ketchup

Printre cele mai des inlocuite produse cu orice altceva decat scrie pe eticheta se numara Ketchupul. Ce inseamna asta? Cel mai adesea ca nu contine pic de rosii. Insa mai exista si varianta in care anumite marci premium sunt "imitate" de producatori falsi. Este celebru cazul de acum aproape trei ani, din Statele Unite, cand a fost descoperit un lot urias de ketchup "Simply Heinz" care era, de fapt, ketchup obisnuit. In plus, folosea zahar in reteta in loc de sirop de fructoza de porumb.
 


 

2. Branza

Ai auzit vreodata despre branza care nu contine nicio urma de lapte? Ei bine, e foarte posibil sa fi consumat astfel de produse, intrucat falsuri grosolane au fost in mai multe randuri descoperite. Celebra branza bulgareasca este cel mai des imitata. Astfel, in loc de lapte si zer, e posibil sa fi mancat o branza din praf si uleiuri vegetale. Problema e ca falsurile sunt atat de bine realizate incat doar analizele de laborator le pot depista. Emmental si Gruyere sunt, de asemenea, marci de branza elvetiene care sunt adesea contrafacute.

 

3.Vita kobe
Vita kobe este o delicatesa culinara. Specialistii sustin ca are un gust de neegalat, cu toate acestea nu toata carnea vanduta drept "vita Kobe" provine de la animale nascute, crescute si sacrificate intr-o anumita regiune din Japonia. In ultimii ani, in multe restaurante carnea de vita descrisa ca fiind kobe a fost falsa.

 


 

4. Miere

Mierea se afla si ea in topul alimentelor contrafacute. Pe rafturile magazinelor gasesti adesea miere vanduta drept 100% naturala, dar in realitate are adaos de apa, coloranti, arome, zahar ori substante periculoase, precum amidonul si cleiul. Testul principal este cel cu bula de aer. La intoarcerea borcanului trebuie sa apara o bula care nu trebuie sa se sparga.