5 reguli esențiale pentru cel mai bun ceai

Dacă ești dependent de ceai și îl savurezi zilnic cu plăcere, indiferent de anotimp, este important să cunosti rețeta preparării perfecte a acestei băuturi, astfel încât să te bucuri de gustul ei autentic.

 

1. Folosește apa plată sau purificată

Evita să folosești apa de la robinet în prepararea ceaiului. Urmele de clor din apa potabilă schimbă gustul băuturii și nu trebuie să fii un fin degustător pentru a-ți da seama de acest lucru. Încearcă să prepari un ceai cu apă plată sau purificată și vei simți imediat diferența.

 

2. Folosețte ceai natural, în formă uscată și renunță la plicuri

Deși plicurile de ceai cu pulbere din plante sunt mai practice, întrucât pot fi utilizate oriunde, oricând, specialiștii susțin că cele mai sănătoase, gustoase și aromate ceaiuri sunt cele cumpărate în forma naturală, uscată. Chiar dacă necesită mai mult efort de preparare, întrucat este nevoie de strecurarea ceaiului înainte de consum, gustul savuros pe care-l obții merită acest "sacrificiu" infim.

 

3. Nu fierbe ceaiul odată cu apa

Este greșit să adaugi frunzele sau plicurile de ceai la fiert, odată cu apa. Ceaiul trebuie adăugat dupa ce apa clocotește și lăsat să se infuzeze în tihnă, timp de câteva minute. Prin fierbere, se pierde aroma autentică a ceaiului și odată cu ea, și nutrienții esențiali pentru sănătate.

 

4. Respectă timpul de infuzat înscris pe ambalaj

În niciun caz nu lăsa ceaiul sa "zacă" în apă zeci de minute sau pe toata durata consumului lui. În general, ceaiurile trebuie lăsate la infuzat undeva între 3 si 5 minute, însă timpul variază în funcție de sortimentul sau combinația de plante aleasă, de aceea, este indicat să respecți întotdeauna recomandările înscrise pe ambalaj. În cazul în care îl lași prea puțin timp, plantele nu-și vor disipa aromele corespunzător în apă, iar dacă îl lași prea mult, riști să capete un gust neplăcut, amărui.

 

5. Renunță la zahar

Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de un gust autentic al ceaiului pe care obișnuiești să-l bei cu atâta plăcere, renuntă să-l îndulcești sau, dacă o faci, înlocuiește zahărul cu mierea, care completează și intensifică perfect aromele din băutură.