Tarta cu branza, spanac si busuioc
Ingrediente
200 g crema de branza
350 g branza de capra, feta, telemea
4 maini cu frunze de spanac
1 legatura cu busuioc
400 g aluat foitaj
piper proaspat macinat
1 lamaie
ulei de masline
Mod de preparare
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cresteaza o margine de un cm cu ajutorul unui cutit.
Unge aluatul cu crema de branza si stropeste cu zeama de lamaie proaspat stoarsa.
Presara deasupra frunzele de spanac spalate, scurse si tocate dupa gust si jumatate din cantitatea de busuioc.
Pune apoi branza taiata cubulete si da la cuptor pentru 15 minute.
Scoate tarta cu branza, spanac si busuioc din cuptor, pune si restul de busuioc, piper si stropeste-o cu ulei de masline dupa gust.
Feliaza tarta in patru si serveste-o celor dragi.
Secret
Inainte de a incepe sa pregatesti aceasta tarta, pune cubuletele de branza intr-un castronel si toarna deasupra ulei de masline. Pune si cateva ierburi aromatice si lasa-le asa macar jumatate de ora sa se infuzeze.
Alte combinaţii delicioase pentru tarta
broccoli – feta – nuci
branza albastra – smocgine proaspete – miere
rosii – feta – cimbru proaspat