Coltunasi cu branza

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Mama gatea adesea coltunasi, pentru ca ii iubea toata familia, acum sunt si eu mama, si ii gatesc cu mare drag pentru fetitele mele. Vezi mai jos reteta mea :)

 

Ingrediente

Pentru aluat:

1 ou

1/2 pahar lapte

 1/2 pahar apa

1/2 lingurita de sare

faina 5 pahare

Pentru umplutura:

2 oua

300 g branza 

1/2 lingurita de sare

 

Mod de preparare



Intr-un bol se pune faina, se face o adancitura pe mijloc si se adauga 1 ou, 1/2 lingutita de sarea, 1/2 pahar de lapte si 1/2 pahar de apa. Coca se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete. Se lasa timp de 20-30 minute sa se odihneasca.

Intre timp, se prepara umplutura:

se amesteca 300 g branza, 2 oua si sarea.

 Cu sucitorul se intinde o foaie subtire de aluat, aproximativ 2 mm grosime. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza discuri.

Pe fiecare disc de aluat se pune cate o lingurita de branza, apoi se lipesc.

Coltunasii se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si sare. Se fierb 10-15 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Din momentul in care s-au ridicat la suprafata, coltunasii se mai fierb 4-6 minute. Se strecoara si se scurg de apa in exces. 

Se adauga putin unt si se servesc calzi cu smantana.

Pofta mare!