Dovlecei cu parmezan la cuptor
Ingrediente
4 dovlecei, taiati in patru pe lungime
1/2 ceasca parmezan ras
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
1/4 lingurita praf de usturoi
sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
2 linguri ulei de masline
2 lingura tocat frunze de patrunjel proaspat
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade C.
Intr-un bol mic se combina parmezanul, cimbrul, oregano, busuiocul, praful de usturoi, sarea si piperul, dupa gust.
Dovleceii se taie in patru pe lungime si se aranjeaza pe o plasa sau o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu amestecul de parmezan.
Dovleceii se coc in cuptor, pana se inmoaie, aproximativ 15 minute.
Ultimele 5 minute porniti functia grill, dovleceii se vor rumeni.
Dovleceii se aranjeaza pe un platou si se servesc imediat.
Pofta buna!

























