Mic dejun de toamnă! Rulouri de vinete cu ouă și salată de roșii
Ingrediente
1 vanata mare
1 lingura ulei de masline
frunze de menta
200g ricotta
4 oua
6 rosii cherry
2 mici castraveti
jumatate cana de masline
100g feta
2 linguri de miere
Mod de preparare
Se incalzeste o tigaie grill.
Vanata se taie pe lungime in 8 felii subtiri, se perie cu ulei de masline pe fiecare parte si se prajeste timp de 2 minute pe fiecare parte. Feliile de vanata se retrag de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, intr-un bol se amesteca menta tocata cu ricotta.
Cand vinetele s-au racit, se ung cu amestecul de ricotta si menta, si se ruleaza.
Ouale se fierb intr-o cratita cu apa, timp de 5-6 minute. Se decojesc si se taie in jumatate.
Pe o farfurie de servit se aranjeaza rulourile de vinete, ouale, maslinele, rosiile si castravetii. Ouale se condimenteaza cu sare si piper. Branza feta marunitta se adauga peste rosii si castraveti, se stropeste cu miere. Toata compozitia se decoreaza cu frunze de menta si se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline extra virgin.
Savurati cu placere!