Vinete cu roșii, mozzarella și frunze de busuioc

Vinete cu roșii, mozzarella și busuioc - un aperitiv extrem de delicios și se prepară foarte simplu.

 

Ingrediente

2 vinete medii, taiate rondele

 mozzrella, taiata cubulete

2 rosii medii, taiate cubulete

frunze de busuioc, tocate marunt

2 catei de usturoi, tocati marunti

2 linguri de ulei extra virgin

sare de mare si piper negru

 

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade C.

Vintele se taie felii de 2 cm grosime,

 

 

se aranjeaza pe o tava captusita cu foaie de copt si se stropesc pe ambele parti cu ulei de masline.

 Se presara sare de mare si piper negru, se dau la cuptor timp de 30 de minute.

 

 

Intr-un bol se amesteca rosiile, usturoiul, 2 linguri de ulei de masline si frunzele de busuioc tocate marunt. Se asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat macinat, se amesteca si se lasa deoparte.

 

 

Mozzarella se taie cubulete.

 

 

Pentru servire, rondele de vinete se aranjeaza pe un platou, usor suprapuse una peste alta.

Deasupra se pun cubuletele de mozzarella si salsa de rosii.

 

 

Savurati cu placere!