Clatite cu ciuperci
Ingrediente
pentru aluat
250 ml lapte
150 g faina
2 oua
sare
ulei pentru prajit
pentru umplutura
300 g ciuperci
50 g unt
1 ceapa
50 ml vin alb
200 g smantana
2-3 linguri cascaval ras
1 legatura marar si patrunjel
sare si piper
Mod de preparare
Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie faina si treptat laptele rece. Cand se obtine o compozitie omogena, se lasa deoparte 20-25 minute, sa se odihneasa.
Intre timp, se pregateste umplutura. Ceapa si ciupercile bine spalate si tocate marunt se calesc intr-o tigaie cu unt. Se sting cu vin si se inabusa 10-15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile. Se adauga smantana si cascavalul ras si se amesteca la foc mic pana se obtine un sos gros, care se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata tocata marunt.
Se coc pe rand clatitele si se umplu cu compozitia de ciuperci.
Pofta buna!