Clatite cu ciuperci

Clatitele cu ciuperci sunt foarte gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru gustarile de seara, dar si ca aperitive pentru momentele in care ai multi invitati la masa.

 

Ingrediente

pentru aluat

 250 ml lapte
 150 g faina
 2 oua
 sare
 ulei pentru prajit

 

pentru umplutura

 300 g ciuperci
 50 g unt
 1 ceapa
 50 ml vin alb
 200 g smantana
 2-3 linguri cascaval ras
 1 legatura marar si patrunjel
 sare si piper

 

Mod de preparare

Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie faina si treptat laptele rece. Cand se obtine o compozitie omogena, se lasa deoparte 20-25 minute, sa se odihneasa.

 

 Intre timp, se pregateste umplutura. Ceapa si ciupercile bine spalate si tocate marunt se calesc intr-o tigaie cu unt. Se sting cu vin si se inabusa 10-15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile. Se adauga smantana si cascavalul ras si se amesteca la foc mic pana se obtine un sos gros, care se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata tocata marunt.

 

Se coc pe rand clatitele si se umplu cu compozitia de ciuperci.

 

Pofta buna!