Tort aperitiv din clatite
Ingrediente
300 ml lapte
200 g faina
1 ou
sare
ulei
Pentru umplutura:
3 ardei grasi
60 g masline verzi
500 g branza de vaci
150 g branza nobila (cu mucegai)
100 g porumb
busuioc
Mod de preparare
Intr-un castron, amesteca laptele cu oul. Incorporeaza faina proaspat cernuta si un praf de sare. Aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca la rece 10 minute. Din compozitia obtinuta coace 5-6 clatite.
Separat, amesteca energic branza de vaci cu branza nobila (cu mucegai). Adauga maslinele, boabele de porumb si ardeii taiati in cubulete. Potriveste gustul de sare si lasa la rece cateva minute, sa se intrepatrunda aromele.
Unge clatitele cu amestecul de branza si asaza-le unele peste altele. Decoreaza cu putina branza rasa, cubulete de ardei, boabe de porumb si frunzulite de busuioc. Lasa la rece o ora.
Daca nu-ti este pe plac branza cu mucegai, inlocuieste-o cu telemea. Gustul final al acestui tort de clatite aperitiv va fi la fel de bun.
Pofta buna!