Supă cremă de ciuperci
Ingrediente
120ml smântână de gătit, 1l supă concentrată de pui, 3/4 linguriță tarhon uscat, 1 lingură sare, 3 căței de usturoi tocați, 170g salote tocate, 1 pumn de ciuperci shiitake tocate, 900g ciuperci champignon feliate subțire, 60g unt, 4 linguri ulei de măsline, piper negru măcinat
Mod de preparare
Încinge uleiul de măsline și când este încins bine, topește untul în el.
Adaugă ciupercile și călește-le până se rumenesc frumos și lasă cea mai mare parte din apă.
Scoate 4-5 linguri din ciupercile gătite și lasă-le deoparte.
Lasă focul la intensitate medie, adaugă salotele și usturoiul și gătește-le un minut cu restul ciupercilor din oală. Condimentează cu sare și tarhon și adaugă supa concentrată.
Dă focul mai mare și lasă să fiarbă timp de 10 minute. Ia oala de pe foc.
Paseaza supa cu un blender cu imersiune. Dacă supa este prea groasă, mai adaugă apă până când obții consistența dorită.
Încorporează smântâna în supă și condimentează cu piper. Adaugă și restul ciupercilor gătite.
Servește supa fierbinte.