Salată „Oul de Paște”

Masa de Paște se apropie tot mai mult și, cu siguranță, fiecare dintre noi se gândește deja la delicatesele cu care să umplem masa festivă.

Ingrediente

250 g de carne afumată

300 g cartofi

5 ouă

praz

1 morcov

maioneză

sare și piper

ulei vegetal

 

Pentru decor

ardei gras roșu și galben

verdeață

 

Mod de preparare

Cartofii se spală bine, se pun într-un vas și se coc în cuptor, la temperatura de 180 grade C, până sunt gata (aproximativ 40-50 de minute). Se lasă să se răcească, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare medie.

 

Albușurile și gălbenușurile se separă și se dau pe răzătoare.

 

 

Carnea se taie cubulețe mici, prazul se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.

 

 

Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei se călește prazul, apoi se adaugă morcovul.

 

 

Pe o farfurie de servit aranjam salata în straturi: cartofii, maioneza, carnea, maioneza, gălbenușurile, morcovul, prazul prăjit și albușurile.

Ingredientele pot varia după bunul plac!

 

 

Salata se decorează cu verdeață și floricele din ardei.