Salată "Oul de Paște"
Ingrediente
250 g de carne afumata
300 g cartofi
5 oua
praz
1 morcov
maioneza
sare si piper
ulei vegetal
Pentru decor:
ardei gras rosu si galben
verdeata
Mod de preparare
Cartofii se spala bine, se pun intr-un vas si se coc in cuptor, la temperatura de 180 de grade C, pana sunt gata ( aproximativ 40-50 de minute). Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se dau pe razatoare medie.
Albusurile si galbenusurile se separa si se dau pe razatoare.
Carnea se taie cubulete mici, prazul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se caleste prazul, apoi se adauga morcovul.
Pe o farfurie de servit aranjam salata in straturi: cartofii, maioneza, carnea, maioneza, galbenusurile, morcovul, prazul prajit si albusurile.
Ingredientele pot varia dupa bunul plac!
Salata se decoreaza cu verdeata si floricele din ardei.