Salată „Oul de Paște”
Ingrediente
250 g de carne afumată
300 g cartofi
5 ouă
praz
1 morcov
maioneză
sare și piper
ulei vegetal
Pentru decor
ardei gras roșu și galben
verdeață
Mod de preparare
Cartofii se spală bine, se pun într-un vas și se coc în cuptor, la temperatura de 180 grade C, până sunt gata (aproximativ 40-50 de minute). Se lasă să se răcească, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare medie.
Albușurile și gălbenușurile se separă și se dau pe răzătoare.
Carnea se taie cubulețe mici, prazul se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.
Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei se călește prazul, apoi se adaugă morcovul.
Pe o farfurie de servit aranjam salata în straturi: cartofii, maioneza, carnea, maioneza, gălbenușurile, morcovul, prazul prăjit și albușurile.
Ingredientele pot varia după bunul plac!
Salata se decorează cu verdeață și floricele din ardei.