Cartofi gratinați
Ingrediente
800 g cartofi
1 praf sare
50 g unt
150 g branza mozzarella
200 g piept de pui
1-2 ardei grasi
1 rosie
patrunjel verde
frunze de salata
cimbru
Mod de preparare
Cartofii se spala si se pun sa fiarba in apa cu o lingurita de sare. Se fierb la foc mic ca sa se patrunda bine.
Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa cateva minute sa se raceasca, se taie in jumatati si se scoate o parte din miez, dar cu atentie sa nu se rupa coaja, apoi se ung cu unt.
Cartofii se pun pe o tava de iena tapetata cu unt si cu pesmet, si se umplu cu cubulete de branza, cubulete de piept de pui fiert, ardei si rosii. Se condimenteaza cu sare, cimbru si se baga in cuptorul bine incins.
Se tin in cuptor aproximativ 30 de minute si se servesc cu smantana si ornati cu patrunjel verde si salata.
Pofta buna!