Salată incredibil de gustoasă „Paradisul vinetelor”
Ingrediente:
Vinete – 2 buc
Morcovi – 3 buc
Ceapă – 2 buc
Roșii - 3 buc
Pătrunjel -1 buchet
Usturoi – 1 dinte
Maioneză - 4 linguri
Sare, după gust
Mod de prepapare
Tăiați vinetele fâșii, adăugați 1 linguriță de sare, amestecați și lăsați 20 de minute ca să dispară amărăciunea.
Radeți morcovii pe răzătoare pentru morcovi coreeni și îi căliți într-o tigaie cu putin ulei până sunt gata. Se scot pe un prosop de hârtie pentru a îndeparta excesul de grăsime.
Tăiați ceapa în jumătăți de rondele subțiri și prăjiți-le într-o tigaie până când se moale și devine transparentă. Scoateți ceapa pe un prosop de hartie pentru a îndeparta excesul de grăsime.
Clătiți vinetele cu apă rece, lăsați-le să se scurgă și prăjiți-le într-o tigaie până se înmoaie, 5-6 minute, nu uitați să amestecați.
Scoateți vânăta pe un prosop de hârtie.
Tăiați roșiile în cuburi medii și puneți-le într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de lichid.
Hai să pregătim un dressing cu care vom unge straturile de vinete:
Tocați usturoiul și adăugați-l la maioneza ( de preferat maioneza să fie de casă ), amestecați.
Asamblați salata în straturi: diametrul inelului este de 16 cm.
1 strat - jumătate din vinete, ungeți cu dressing
2-lea strat - jumătate de ceapă
3-lea strat - jumătate de morcovi
4-lea strat - jumătatea rămasă de vinete, se unge cu dressing
5 straturi - ceapa rămasă
6-lea strat - morcovii rămași, ungeți cu maioneză
7-lea strat - roșii, se unge bine cu maioneză
Scoateți inelul, decorați salata cu pătrunjel, lăsați-o puțin la frigider și o puteți servi.
Salata incredibil de gustoasă „Paradisul vinetelor” este gata, gustul și aspectul ei pur și simplu fascinează.