Salată de valeriană cu șprote, porumb și ardei
Avem nevoie de:
o punga de buchetele de valeriana; 2 ardei capia; 1/3 borcan de porumb dulce conservat; 1/2 conserva de sprote de Riga in ulei; 1/2 ceapa rosie; sare; ulei de masline extravirgin; otet rosu de orez.
Mod de preparare
In bolul pentru salata asezam valeriana spalata si uscata bine.

Ardeii ii curatam de codite si seminte si ii taiem inele, pe care le asezam peste buchetelele de valeriana.

Porumbul il spalam, apoi il lasam sa se scurga bine intr-o sita. Cand a ramas fara lichide il presaram in bol.

Ceapa rosie taiata inele subtiri o asezam pe mijlocul salatei. Apoi aranjam sprotele scoase din ulei.

Pentru aceasta salata, nici macar nu ne obosim sa preparam un dressing. Este destul sa o saram usor de tot, sa o stropim intai cu ulei de masline de cea mai buna calitate, dens si aromat, si in final ii dam un gust foarte fin acrisor cu cateva linguri de otet rosu de orez (il gasiti in supermarket-uri alaturi de sosul de soia si altele cu specific oriental).

Salata e gata!

Serviti cu placere alaturi de bucatele din cartofi sau orez!








