Salată de verdețuri cu fructe și legume scăldate într-un sos delicios
Ingediente:
250 g varza de Bruxelles
250 g dovleac
mix de verdețuri
1 măr
1/4 din rodie
1 cățel de usturoi
15g unt
40g miere
0,5 linguriță muștar
30 ml oțet de vin
140 ml ulei de măsline
zahăr, după gust
sare și piper negru (măcinat), după gust
Mod de preparare
Pasul 1. Aruncați varza de Bruxelles în apă clocotită sărată, gătiți-o 3-4 minute. Apoi, strecurați-o și transferați-o într-un bol cu apă rece cu gheață. Astfel, veți păstra proprietățile maxime ale produsului și culoarea.
Pasul 2. Se încălzește untul într-o tigaie. Tăiați mășcat usturoiul și trimiteți-l împreună cu varza de Bruxelles uscată în unt. Adăugați sare și piper, după gust. Gătiți 1,5-2 minute, amestecând constant.
Pasul 3. Cu un cuțit pentru scobit tăiați 25–28 biluțe din dovleac. Prăjiți-le în ulei de măsline încălzit, adăugând zahăr, sare și piper, după gust. Gătiți-le 2-3 minute, amestecând constant.
Pasul 4. Cum se prepară sosul: Amestecați mierea cu muștarul și oțetul, sarea și piperul, după gust. Bateți acest amestec în timp ce turnați treptat ulei de măsline.
Pasul 5. Decojiți rodia într-un mod convenabil pentru dvs., separați boabele.
Pasul 6. Spălați mărul, îndepărtați miezul, tăiați-l în felii subțiri și stropiți-l cu 2 linguri de sos.
Pasul 7. Amestecați verdețurile și stropiți-le cu restul de sos, aranjați-le pe un platou de servit, deasupra adăugați varza de Bruxelles, biluțele de dovleac și feliile de măr. La final, presărați cu semințe de rodie.
Salata este gata!