Omleta vanatoreasca

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Daca nu stii ce sa mai gatesti sau nu mai ai inspiratie, iti propun o reteta gustoasa si usor de pregatit: omleta vanatoreasca. Se poate servi cu diverse salate sau branzeturi.

 

Ingrediente

 

Pentru 4 persoane:

8 oua

50g unt

100g de ficat, eu am folosit pipote

100ml lapte

1lingura faina

1 lingura patrunjel tocat

frunze de salata

2 rosii

sare si piper

otet balsamic

ulei

 

 

Mod de preparare

Pipotele se spala, se scurg de surplusul de apa si se taie mai marunt. Se prajesc intr-o tigaie cu o felie de unt si ulei, apoi se adauga o cana cu apa si se gatesc aproximativ 30 de minute sau pana sunt gata.

 

 

Se condimeteaza cu sare si piper, se adauga laptele, faina si se amesteca continuu, pana obtinem un sos cremos.

 

 

Intr-un bol se bat ouale cu praf de sare si piper.

 

 

In tigaie se topeste o felie de unt si se toarna amestecul de ou. Omleta se prajeste pe o parte, iar in mijloc se aranjeaza 1/4 din sosul cu pipote. Cu ajutorul unei spatule se ridica marginile omletei si se acopera umplutura. Omleta se gateste sub capac, inca 1-2 minute la foc mediu.

 

 

Frunzele de salata se spala, se usuca pe un prosop de hartie, se rup cu mana si se aranjeaza pe o farfurie de servit. Frunzele se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu cateva picaturi de ulei si otet balsamic.

 

 

Omleta se aranjeaza deasupra. Se decoreaza cu frunze de patrunjel si felii de rosii.

 

 

Savurati cu placere omleta vanatoreasca!