Salată cu roșii, ton și avocado
Ingrediente
2 linguri ulei de masline extra virgin, 2 linguri zeama de lamaie, 16 g coriandru taiat marunt, 50 g ceapa verde taiata felii, 500 g rosii taiate felii, sare dupa gust, 1 conserva de ton, 1 avocado, piper negru proaspat macinat
Metoda de preparare
Curata avocado de coaja si taie-l cubulete. Pune-l intr-un bol si amesteca-l cu o lingura de zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare.
Taie rosiile si pune-le in bol, alaturi de avocado.
Desfa conserva de ton, scurge-o de ulei si pune carnea de ton in bol, apoi adauga si ceapa verde si coriandrul. Amesteca totul cu atentie, astfel incat sa nu zdrobesti avocadoul.
Intr-un borcanel, amesteca 2 linguri de zeama de lamaie si 2 linguri de ulei de masline.
Toarna dressingul obtinut peste salata, macina niste piper negru deasupra si serveste imediat.
Pofta buna!