Salată Caesar
Ingrediente
Paine ciabatta, se taie in bucati 2cm
ulei de masline
4 felii de bacon, taiate in felii subtiri
1 cos mare de salata verde, frunze rupte
1 ou fiert tare, taiat cubulete
40g branza parmezan, ras
Pentru sosul Caesar
Jumatate de cana de maioneza
2 fileuri de ansoa, uscate, tocate
1 catel de usturoi, zdrobit
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 220 de garde C.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun cubuletele de paine pe tava, se stropesc cu ulei de masline si se coc timp de 5-7 minute sau pana devin aurii si crocante.
Intre timp, se prepara sosul Caesar:
Intr-un bol se combina maioneza, fileurile de ansoa tocate, usturoiul zdrobit si sucul de lamaie, se amesteca pana se omonegizeaza.
Se incalzeste o tigaie non-stick la foc mare. Se adauga feliile de bacon si se prajesc 3-4 minute, pana devin crocante. Feliile prajite se scot din tigaie si se pun pe un prosp de hartie.
Pe farfuria de servit se aranjeaza frunzele de salata, se adauga crutoanele, baconul, ouale si felii mari de parmezan.
Salata se stropeste cu sos si se serveste imediat.
Savurati cu placere!