O salată delicioasă cu rosii, burrata și sos pesto
Ingrediente
PENTRU SALATĂ
4 roșii coapte, tăiate
2 mozzarella burrata
sos pesto
sare de mare și piper
PENTRU SOS PESTO
2 - 3 căței de usturoi
4 căni frunze de busuioc, aproximativ 2 legături mici
1/3 cană parmezan ras
2 lingurițe suc de lămâie proaspăt stors, aproximativ 1/2 lămâie
1/4 lingură sare
1/3 cană ulei de măsline
1/3 cană ulei vegetal
Mod de preparare
SOSUL PESTO: Într-un blender zdrobiți 2 căței de usturoi, apoi pe rând adăugați busuiocul, nucile de pin, parmezanul, sucul de lămâie și sarea. Amestecați până se toacă fin. În timp ce se amestecă, adăugați treptat și încet uleiurile, oprindu-vă după fiecare 2 lingurițe pentru a răzuie părțile în jos cu o spatula.
SALATA: Aranjați pe o farfurie de servit roșiile și burrata proaspătă. Stropiți cu sos pesto, condimentați cu piper și sare de mare și serviți cu crostini sau baguette.
Poftă mare!